Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jules Ottenstadion
Mechelen vecht zich naar de zege
Steurbaut Kersten

KV Mechelen heeft zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt. Malinwa won met 1-2 op het veld van AA Gent. Een duur bevochten zege. Letterlijk en figuurlijk.

AA Gent en KV Mechelen hadden dringend punten nodig. De Buffalo's om hun uitschuiver tegen Moeskroen goed te maken én de aansluiting met de top niet te verliezen. Malinwa om zo snel mogelijk de onderste regionen van de hoogste klasse verlaten.

Weinig voetbal

De goede intenties om er iets van te maken waren meer dan waarschijnlijk aanwezig, maar beide ploegen maakten er -vooral in de eerste helft- een draak van een wedstrijd van. Foute passes, dom balverlies en veel onnodige fouten aan beide kanten.

De foutenlast dwong scheidsrechter Bultycnk, die uitblonk met een warrige leiding, de wedstrijd meer stil te leggen dan hem lief was. Zlatan Ljubijankic, Adriano Duarte en Jeroen Mellemans moesten al voor de rust geblesseerd van het veld. Zij verdwenen echter na ongelukkige contacten. Jonas Ivens en Adekamni Olufade torpedeerden Milos Maric en Nana Asare. Ivens kreeg zijn eerste gele kaart sinds de terugkeer van KV in de hoogste afdeling.

Uit de lucht

De doelpunten kwamen in de eerste helft uit de lucht gevallen, ook letterlijk. Jean-Paul Kielo Lezi bracht het leer voor doel. Bojan Jorgacevic kon een kopbal van Bjorn Vleminckx nog met de vingertoppen beroeren, maar was kansloos op de tweede kans voor Julien Gorius.

Twee minuten later stond het al gelijk. Bryan Ruiz schilderde een vrije trap op het hoofd van Ljubijankic: 1-1, na een kwartier spelen. Het sein om er een mooie wedstrijd van te maken? Niet dus. De partij devalueerde daarna tot de ordinaire schop- en trektirade met de talrijk opgekomen supporters als grote verliezer.

Vleminckx beslist

De tweede helft bracht weinig beterschap. AA Gent leek op weg om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar Vleminckx doorprikte de Gentse winstkansen en kopte een hoekschop van Gorius mooi in de verste hoek voorbij Jorgacevic.

Michel Preud'homme gooide alles in de strijd en stuurde de Buffalo's met vier aanvallers naar het front. Met veel goede wil en inzet. Het slotoffensief leverde echter niets meer op voor Gent. KV Mechelen, dat na de blessure van Gorius de wedstrijd met tien moest uitspelen, pakt zijn eerste zege van het seizoen. AA Gent, dat zich ergerde aan de Mechelse tijdswinst, blijft gefrustreerd achter met 7 op 15. (AN)