Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Anfield Road
Stoke pakt punt op Anfield
Yves Dekoning

Liverpool FC is er niet in geslaagd Stoke City opzij te zetten. Na negentig minuten spelen stond het nog steeds 0-0. Cruciaal was een afgekeurd doelpunt in de tweede minuut.

Een vrije trap van Steven Gerrard ging na amper 76 seconden binnen, maar de goal werd afgekeurd voor buitenspel van Dirk Kuyt. Liverpool domineerde de hele partij, maar kon geen geldig doelpunt laten optekenen. Stoke verdedigde compact en frustreerde de Reds.

Vlak na rust kreeg Robbie Keane een ideale kans. De uitstekende Thomas Sorensen hield zijn netten knap droog. Liverpool bleef het doel van de Deen bestoken, maar met de hulp van zijn verdedigers hield hij stand. Vlak voor tijd moest Andy Griffin de bal nog van de doellijn wegvegen. Door het puntenverlies zien de Reds Arsenal over zich springen in de stand. Stoke blijft in de degradatiezone hangen, maar pakt wel een onverhoopt punt.