Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Daknam
Verdiend gelijkspel op Daknam
Kevin Van Cutsem

Net als vorig jaar kon Cercle Brugge opnieuw niet winnen op Lokeren. Na een ietwat inspiratieloze wedstrijd werd het 1-1.

Cercle kon voor de wedstrijd geen beroep doen op de geschorste Thomas Buffel. Lokeren kon zich mits winst in de top van de klassering nestelen. Maar van die ambities viel weinig te merken bij de thuisploeg. Na een erg lange studieronde was het eerste echte gevaar voor de bezoekers. Iachtchouk werd op links diepgestuurd. De Oekraïner zag de vrijstaande Stijn Desmet, die perfect binnenschoot. Eén kans, één doelpunt. Het was de alarmklok die Lokeren deed wakker worden. Na een eerdere poging van Maazou, lukte hem vlak voor rust toch de verdiende gelijkmaker.

De tweede helft was een maat voor niets. Beide ploegen probeerden wel, maar kwamen precisie tekort om de halve kansen af te werken. Een logische 1-1 op Daknam. Een punt dat Lokeren naar de zesde plaats van het klassement brengt. (AN)