Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Willem II Stadion
Feyenoord zakt dieper weg in het moeras
Jimmy Wouters

Feyenoord is stilaan de wanhoop nabij. De ploeg verloor al voor de vierde maal in zes duels. Ditmaal was Willem II met 1-0 te sterk voor de zwalpende Rotterdammers.

Feyenoord zette de neerwaartse spiraal waarin het momenteel vertoeft gewoon verder. Ook tegen Willem II wist de ploeg van Verbeek nauwelijks een vuist te maken.

Vooral in de eerste helft holde Feyenoord serieus achter de feiten aan. Willem II hoefde werkelijk niets te vrezen en kon rustig voetballen. Het Tilburgse overwicht werd dan ook in de 23 ste minuut in een doelpunt omgezet. Frank Demouge was het meest attent en kon van dichtbij doelman Timmer verslaan. Vlak voor rust kon Feyenoord een vuist maken maar de treffer van Van Bronkhorst werd om onduidelijke redenen afgekeurd.

In de tweede helft wisten de bezoekers zich duidelijk te herpakken. De ploeg probeerde het maar miste vooral kwaliteit in de aanvalslinie. Toch bleven de Rotterdammers niet opgeven en bestookten ze in het laatste half uur het doel van ex-Feyenoorder Aerts. De Tilburgse goalie bleef evenwel overeind al had hij ook het nodige geluk dat twee kopballen van Hofland de paal troffen.

Door deze nederlaag zakt Feyenoord steeds dieper en dieper in een crisis weg.