Speeldag: Speeldag 7
Stadion: DSB Stadion
Martens heeft ruim aandeel in zege AZ
Jimmy Wouters

AZ is aan een uitstekende reeks bezig. De mannen van Louis van Gaal boekten tegen hekkensluiter Volendam al de vijfde overwinning op rij.

AZ was veel te sterk voor een zwak Volendam, dat over de hele wedstrijd gezien maar een keer gevaarlijk was. Na ruim een uur spelen dook Hofstede alleen voor voor Romero op, maar de Argentijnse goalie hield zijn netten op een knappe wijze droog.

Voor het overige was het al AZ dat de klok sloeg. Toch speelden de Alkmaarders verre van een goede partij. Vooral in de eerste periode ontbrak het de ploeg aan scherpte. Ze gingen bij rust echter wel met een voorsprong de kleedkamers in. Een voorzet van Martens ging al dan niet via Pelle in doel.

In de tweede helfst speelde AZ veel beter. Dat leverde in het slotkwartier nog twee doelpunten op. El Hamdaoui maakte er in buitenspelpositie 2-0 van en Maarten Martens zorgde acht minuten voor tijd voor de verdiende 3-0. (AN)