Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barça verwent supporters
Tonnelier Caroline

In tegenstelling tot vorig seizoen is het dezer dagen genieten met volle teugen voor de Barça-fans. Tegen Almería vonden de blaugranas opnieuw vlot de weg naar de netten. Het werd 5-0, met drie doelpunten van Samuel Eto’o.

Almería vatte de wedstrijd met aanvallende intenties aan en zorgde met een kopballetje van Crusat voor de eerste dreiging.  De reactie van Barcelona liet echter niet op zich wachten. Diego Alves kon Xavi eerst nog van een doelpunt houden, maar op de corner die volgde, moest de doelman zich toch voor de eerste keer omdraaien. Het was Eto’o die voor de vroege openingstreffer zorgde. De thuisploeg drukte door en nog voor het kwartier verdubbelde Henry de voorsprong. Almería vond geen antwoord op het uitstekende aanvalsspel van Barcelona, al bleef het wel voor zijn kansen gaan.  Dat leverde enkele corners, maar geen doelpunten op. Na alweer een knappe actie aan de overkant was het in de twintigste minuut alweer raak.  Xavi bediende Eto’o, die zijn tweede van de avond makkelijk kon binnentikken.  De show ging maar door, want nog geen vijf minuten later prikte de Kameroener al zijn negende van het seizoen tegen de netten.  Toen Negredo, de topschutter van Almería, na een halfuur met rood van het veld werd gestuurd na een aanslag op Marquéz leek het bezoek aan Camp Nou helemaal een nachtmerrie te worden voor de bezoekers.  Voor de pauze werd het nog 5-0 dankzij een schitterend afstandsschot van Dani Alves.

Ondanks de dramatische tussenstand en de numerieke minderheid begon Almería het best aan de tweede helft.  Guilherme, die als linksachter meermaals sterretjes zag tegen Messi, probeerde met een afstandsschot toch nog iets van zijn wedstrijd te maken.  Doelman Valdés zag de bal echter op de deklat stranden. Verder was het vooral genieten van enkele technische hoogstandjes van onder meer Henry en Iniesta, maar echt doorduwen deed Barcelona niet meer.  In het slotkwartier kwamen Julio Álvarez en Juanma Ortiz nog dicht bij de eerredder, maar ook die kwam er niet voor de bezoekers.  Aan de overkant hield Diego Alves Eto’o nog van zijn vierde doelpunt.  Met deze 5-0 zege blijft Barcelona dus indruk maken en de druk hoog houden op Valencia, Villarreal en Sevilla.