Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Willem II Stadion
Willem II en De Graafschap delen punten
Jimmy Wouters

Willem II en De Graafschap hebben in een boeiend duel 1-1 gelijk gespeeld. De wedstrijd was niet altijd even hoogstaand, maar wel uiterst aantrekkelijk om volgen.

Uiteindelijk moesten beide teams genoegen nemen met een puntje. Geen van beide zal hier echter gelukkig mee zijn, want beide teams speelden voor de winst.

De Graafschap was beter begonnen en opende na zeventien minuten voetbal de score via Jason Oost. Op het half uur kreeg diezelfde Oost de uitgelezen kans om de wedstrijd op slot te gooien, maar zijn penalty werd door doelman Aerts gered.

Willem II knokte zich terug in de wedstrijd en kreeg drie minuten na de gemiste strafschop Oost de kans op de gelijkmaker. Het was Demouge die vanaf elf meter aanleggen, maar ook hij zag zijn penalty door de doelman gekeerd worden.

Demouge bleef op zoek gaan naar zijn doelpunt. Nadat hij eerst de lat had getroffen, maakte hij er na 68 minuten alsnog 1-1 van. Willem II was vervolgens de betere ploeg, maar het was De Graafschap dat nog het dichtst bij een winnend doelpunt was. Tot een treffer kwam het niet meer zodat beide teams genoegen moesten nemen met een gelijkspel.