Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Luminus Arena
Topper stelt teleur
Rita De Meyer

De topper tussen RC Genk en Standard heeft de verwachtingen niet kunnen inlossen. Beide teams hielden het op 0-0. Standard blijft leider, maar ziet zijn voorsprong op Anderlecht slinken tot één punt. Genk staat nu op een gedeelde derde plaats.

De eerste dreiging kwam langs een vrije trap van Alex. De Braziliaan van RC Genk probeerde het zelf en dat verraste bijna doelman Espinoza. Ook nadien bleef Genk eigenlijk de gevaarlijkst ploeg. Een schot van Pudil ging een metertje naast. De kansen waren schaars.

Penalty
Er waren veel slordigheden en Standard toonde weinig aanvallende intenties. De Rouches mochten overigens niet klagen dat Dalmat al niet na iets meer dan een halfuur van het veld werd gestuurd met een tweede gele kaart. Na al een al eerder geel karton zag hij zijn zware tackle op Ogunjimi niet bestraft worden met een tweede geel.

Genk had toch een unieke kans om nog voor de rust op voorsprong te klimmen. Terwijl Espinoza een bal wegbokste, haalde Mikulic Ogunjimi neer. Toth scoorde vervolgens, maar scheidsrechter Paul Allaerts had dan al een strafschop gefloten. Barda zette zich achter de bal, maar de penalty van de Israëliër was te zwak en Espinoza redde.

Lat redt Genk
Dieumerci Mbokani, die om disciplinaire redenen op de bank begon, mocht al na 36 minuten Dalmat komen vervangen. Maar ook de 'Gouden Stier' slaagde er niet in om de wedstrijd aantrekkelijker te maken. Ook in de tweede helft verbeterde het niveau van de partij niet.

Standard kreeg tien minuten na de pauze de beste kans. Oguchi Onyewu kopte een voorzet van Steven Defour tegen de lat. De bezoekers kregen zelfs overwicht in de tweede helft. Genk probeerde wat terug te doen, met een schot van Hans Cornelis dat op de vuisten van Espinoza belandde.

Ook invaller Tom Soetaers stelde Espinoza twee keer op de proef. Maar de beste kans was nog voor Balasz Toth. Barda legde terug op de middenvelder, maar Toth knalde de bal nipt naast. Spannend bleef het wel, want na een blunder van Caillet vergat Mbokani om te profiteren. Er werd echter niet gescoord en zo pakken beide teams één punt.