Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Zuiderpark
Moeizame overwinning PSV bij ADO
Jimmy Wouters

PSV heeft zonder te overtuigen drie punten meegenomen uit Den Haag. De Eindhovenaren wonnen er met 0-2 dankzij treffers van Addo en Bakkal.

Hoewel PSV wist te winnen, slaagde het er niet in het kwakkelende vormpijl van zich af te spelen. Een opvallende rol was echter weggelegd voor Eric Addo.

ADO had dit seizoen in eigen huis nog geen doelpunt geïncasseerd en wist ook tegen PSV knap stand te houden. De Hagenezen hielden niet alleen de deur goed op slot, ze vielen ook bij momenten gevaarlijk aan. PSV had het moeilijk met deze spelstijl en kon enkel via enkele vrije trappen dreigen.

Twaalf minuten na rust kwam PSV dan toch op voorsprong. Eric Addo zette een aanval op en rondde, na een knappe pass van Bakkal beheerst af. ADO ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook kansen via Immers en Caracciolo maar een doelpunt zat er niet in.

In de slotfase slaagde PSV er dan toch nog in de score verder uit te diepen via Bakkal.

PSV maakt met deze zege een einde aan twee opeenvolgende nederlagen en telt nu drie punten minder dan leider AZ.