Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Ook Roda kan AZ niet stoppen
Jimmy Wouters

AZ lijkt momenteel niet te stoppen. De ploeg boekte dinsdagavond al haar zesde overwinning op rij. Nu waren de Alkmaarders met 0-2 te sterk voor Roda JC.

Roda JC had zich na een moeizame start herpakt tegen Heerenveen en PSV, maar moest toch zijn meerdere erkennen in AZ.

AZ was in Kerkrade de beter voetballende ploeg, maar had het niet onder de markt met een knokkend Roda. De bezoekers namen het initiatief met een opvallende rol voor Pelle. De Alkmaarse spits was vaak in het spel betrokken maar kende pech in de afwerking. In de 35ste minuut lag hij aan de basis van het openingsdoelpunt. De Italiaan kopte tegen de lat, maar in de rebound kopte El Hamdaoui in het lege doel. Roda probeerde in het slot van de eerste helft de stand nog in evenwicht te trekken, maar was onmondig in de zone van de waarheid.

Kort na rust had Pelle de kans om de wedstrijd te beslissen. Hij kon alleen afgaan op doelman Castro, maar zijn schot vloog over. Hierdoor kon Roda blijven hopen op een puntje. De ploeg trok het spel naar zich toe, maar kwam niet verder dan enkele afstandsschoten. In de slotfase besliste El Hamdaoui dan de wedstrijd.

Door deze overwinning komt AZ voorlopig op kop van de Eredivisie met achttien punten uit acht wedstrijden. Dat zijn er twaalf meer dan Roda JC.