Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Steppe debuteert met nederlaag
Jimmy Wouters

Heerenveen is er niet in geslaagd drie punten mee te nemen uit Arnhem. De ploeg verloor er met 2-0 van Vitesse. Kenny Steppe maakt bij Heerenveen, ten koste van Vandenbussche, zijn debuut.

Steppe wist lange tijd zijn ploeg in de wedstrijd te houden. Tot halverwege de tweede helft had hij voorkomen dat het mat spelende Heerenveen op achterstand stond. Heerenveen kreeg niet zoveel klaar waardoor kansen van Van Wolfswinkel en Hofs gerechtvaardigd waren.

Toch waren de bezoekers bijna op voorsprong gekomen, maar zowel Väyrynen als Beerens slaagden er niet in het leer tegen de netten te werken.

Ruim een kwartier voor tijd moest Steppe zich dan toch gewonnen geven. In eerste instantie kwam hij als winnaar uit het een-op-een-duel, maar in de rebound was hij kansloos op het schot van Kolk. Binnen twee minuten werd Heerenveen knock-out geslagen. Met een hard schot zorgde Hofs voor de verdiende Arnhemse zege.

Heerenveen zakt door die nederlaag terug naar een plekje in de middenmoot. Vitesse staat zeventiende. (AN)