Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Het Kasteel
Feyenoord staat op degradatieplek
Jimmy Wouters

Sparta heeft de vijftigste Rotterdamse derby op het Kasteel gewonnen. De Spartanen versloegen, iet of wat fortuinlijk, Feyenoord met 2-1 en duwen de bezoekers zo naar een degradatieplek.

Feyenoord heeft zich bij de kleine buur vooral zichzelf tekort gedaan. De ploeg uit Rotterdam Zuid was over de hele wedstrijd de betere ploeg en creëerde legio kansen. Zo waren er onder andere goede mogelijkheden voor Makaay en Biseswar.

Vijf minuten voor rust slaagde Feyenoord er dan toch in om de score te openen. Na een knappe actie van Greene tikte Fer de bal voorbij doelman Wapenaar. Terwijl Feyenoord nog stond na te genieten van de 0-1 lag de gelijkmaker al achter Timmer. Het was Slot die de doelman met een welgemikte kopbal versloeg.

Ook na de pauze kregen de troepen van Gertjan Verbeek een aantal goede kansen, maar telkens werden ze vakkundig gemist. Dat brak hen zuur op, want drie minuten voor tijd maakten twee Spartaanse invallers het inmiddels twijfelende Feyenoord af. Op aangeven van Duplan schoot Poepon de 2-1 voorbij Timmer.

Dankzij deze overwinning wipt Sparta over Feyenoord naar een dertiende plek. De grote buur daarentegen zakt terug naar plek zestien.