Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Arke Stadion
Zege van Ajax bij Twente maakt geen indruk
Jimmy Wouters

Hoewel Ajax zaterdagavond met 0-2 won op het veld van FC Twente, was niemand echt tevreden over het geleverde spel. De wedstrijd was namelijk van een onstellend zwak niveau.

In de eerste helft was er werkelijk niets te zien. Beide teams namen geen initiatief en schuwden risico's. Er werd enkel wat op en neer gevoetbald zonder echte diepgang. Het duurde tot in de veertigste minuut alvorens er sprake was van een geslaagde aanval. Deze leverde meteen ook een doelpunt op. Na een harde voorzet van Martina reageerde de Jong attent en werkte zo goed af.

Na de rust nam Twente meer initiatief en trok iets meer ten aanval. De paar kansen die dit opleverde, werden vooral door N'Kufo gemist. Stijn Huysegems was nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot strandde op de lat.

Ajax maakte er in de toegevoegde tijd nog verrassend 0-2 via Lindgren en gaf zo toch wat kleur aan een uitermate zwak duel. (AN)