Speeldag: Speeldag 9
Stadion: La Rosaleda
Ook Málaga kan Barça-trein niet stoppen
Tonnelier Caroline

FC Barcelona blijft op indrukwekkende wijze door de competitie denderen. Ook ploeg in vorm Málaga kon de Catalanen weinig in de weg leggen. Het werd 1-4 voor de ploeg van Guardiola. Xavi was met twee doelpunten de uitblinker bij de bezoekers.

In de stromende regen was het net als de voorbije wedstrijden alweer niet lang wachten op het openingsdoelpunt van Barcelona. Met een schitterende vrije trap zette Xavi, die op uitzonderlijk hoog niveau blijft acteren, zijn ploeg op voorsprong. Málaga liet zich echter niet uit zijn lood slaan en kon reageren via Duda, die de bordjes in evenwicht bracht na een rebound op een schot van Adrián. Lang konden de Andalusiërs echter niet genieten van de gelijke stand. Amper zes minuten later tekende Messi voor de 1-2. Dit keer had Málaga dankzij goed verdedigend werk van Barcelona geen reactie meer in huis. Toch kon de thuisploeg met de 1-2 ruststand nog met enige hoop aan de tweede helft beginnen.
Lang was het echter alweer niet wachten op een Catalaans doelpunt. Op aangeven van Henry was het opnieuw Xavi die de Andalusische hoop aan diggelen trapte. Met een schot op de paal miste Dani Alves op een haar na de vierde Barça-treffer, maar in het slotkwartier lag de Braziliaan toch aan de basis van de 1-4. Zijn vrije trap week af op Weligton, die op die manier zijn eigen doelman Arnau verschalkte. Barcelona pakte zo al zijn elfde opeenvolgende zege en klimt op naar de leidersplaats in de Primera División.