Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Het Kasteel
Rotterdam is vruchtbare grond voor NEC
Jimmy Wouters

Sparta Rotterdam heeft geen vervolg kunnen breien aan de midweekoverwinning tegen Feyenoord. De Kasteelheren verloren op eigen terrein met 0-2 van NEC.

In de eerste helft waren beide teams aan mekaar gewaagd. Ze zochten alletwee de aanval op en kregen ook de nodige kansen. Zo troffen zowel Sparta als NEC het doelhout.

Na twintig minuten voetbal kwam NEC dan op voorsprong. Een blunder van Adeleye werd genadeloos afgestraft door Saidi Ntibazonkiza. Vlak na rust werd dan het duel beslist. Rachid Bouaouzan werd in de zestien foutief gestuit en de daaropvolgende strafschop werd feilloos omgezet door El-Akchaoui.

Sparta probeerde vervolgens nog wel de bakens te verzetten terwijl NEC niets meer deed met de gekregen ruimte waardoor de wedstrijd eindigde met een 0-2 zege voor de bezoekers. (AN)