Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Crisis bij Utrecht straalt niet af naar het veld
Jimmy Wouters

Utrecht is ook na de derde speeldag na de grote kuis in de trainersstaf ongeslagen gebleven. In de eigen Galgenwaard versloegen de Domstedelingen, zonder trainer Van Hanegem op de bank, Heracles met 2-0.

Voor de rust was het duel nauwelijks het aankijken waard. Beide teams grossierden in de foute passes en slordigheden en kwamen dan ook niet in de doelzone van de tegenstander terecht.

Alleen na de rust kon de partij enigszins boeien. Boussaboun zorgde voor een zeldzaam hoogtepunt door met een prachtige volley de score te openen. Even voordien had hij nochtans een uitstekende kans gemist.

Utrecht bleef daarna de betere ploeg, al spartelde Heracles nog wat tegen. De thuisploeg hield echter stand en besliste in de laatste minuut met een doelpunt van Cedric van der Gun de wedstrijd.

Utrecht plaatst zich hierdoor in het linker rijtje. Heracles ziet de goede start stilaan verloren gaan en zakt terug naar een tiende plaats. (AN)