Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Gelredome
Vitesse boekt tegen ADO eerste thuiszege
Jimmy Wouters

Vitesse heeft voor het eerst dit seizoen haar thuissupporters op een overwinning getrakteerd. De ploeg uit Arnhem versloeg in eigen stadion ADO Den Haag met 3-1.

De zege van Vitesse was oververdiend. De troepen van coach Westerhof waren dominanter dan de bezoekers uit Den Haag. ADO begon de wedstrijd overigens desastreus. Na nauwelijks 48 seconden stond de ploeg al op achterstand. Van Wolfswinkel kon de bal, na een voorzet van Jenner, vanop twee meter in doel werken.

ADO liet zich niet kennen en kwam, na het missen van enkele kansen toch op gelijke hoogte. Op aangeven van Cornelisse kopte Immers voorbij doelman Veldhuizen. Toch was het Vitesse dat met een voorsprong de kleedkamer inging. Na een overtreding op Kum kon Kolk vanop de stip de stand op 2-1 brengen.

In de tweede helft kwam de zege van Vitesse niet meer in problemen. De ploeg speelde de partij gecontroleerd uit en diepte in de laatste minuut de score nog uit tot 3-1 door een doelpunt van Tarvajäri. (AN)