Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Santiago Bernabeu
Higuaín stuurt Málaga puntenloos naar huis
Tonnelier Caroline

Op wilskracht en dankzij vier goals van Higuaín heeft Real de drie punten thuisgehouden tegen Málaga. De Koninklijke kwam drie keer terug van een achterstand en speelden een helft met tien. Het werd 4-3, met twee penalty's voor Real en één voor Málaga.

Coach Schuster kon niet rekenen op de geblesseerden Van Nistelrooy, Robben en PepeSergio Ramos raakte wel fit en Guti stond tegen de verwachtingen in aan de aftrap, in tegenstelling tot Raúl. Bij de eerste echte kans in de wedstrijd was het meteen raak en het was Málaga dat de score opende. Eliseu profiteerde van zwak verdedigen en zorgde voor de bezoekende voorsprong. De reactie van Real Madrid liet echter niet op zich wachten: nog geen twee minuten stelde Higuaín met een rebound op een schot van Marcelo gelijk. In het openingskwartier kwam Real via Drenthe en Van der Vaart nog een paar keer dicht bij de 2-1, maar het was aan de overkant dat er opnieuw gescoord werd. Baha kon, weliswaar net vanuit buitenspelpositie, Casillas een tweede keer kloppen. Real Madrid was in het veldspel wel duidelijk de betere en de gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven. Uiteindelijk moest de scheidsrechter wel een handje toesteken door na handspel net buiten de zestien de bal op de stip leggen. Higuaín nam het geschenk dankbaar in ontvanst. Net voor de pauze leek het echter moeilijk te gaan worden voor de thuisploeg. Ref Iturralde Gonzaléz oordeelde immers dat Sergio Ramos natrapte op Duda en stuurde de rechtsachter vroegtijdig richting kleedkamer.
Schuster greep in door Sneijder te vervangen door Salgado en aanvankelijk was Málaga de gevaarlijkste ploeg na de pauze.  Real kreeg het moeilijk en kon amper nog kansen bijeenvoetballen. In de zeventigste minuut kwamen de Madrilenen bovendien een derde keer op achterstand. Ook Málaga kreeg een strafschop na een duwfout van Gago. Via de deklat bracht Apoño de bezoekers voor de derde keer op voorsprong. Bij de eerstvolgende actie kon Real echter alweer gelijkstellen en het was opnieuw Higuaín die op aangeven van Gago zijn derde van de avond tegen de netten prikte. In het slotkwartier kreeg de Argentijn de kans om met een alweer lichte penalty de kers op de taart te zetten. In twee keer bezorgde Higuaín zijn team de overwinning en drie belangrijke punten. Málaga probeerde nog te reageren, maar kon al bij al weinig druk zetten. Real Madrid komt dankzij deze zege voorlopig aan de leiding in de Primera División.