Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Habibou beslist spektakelstuk
Rita De Meyer

Charleroi heeft na een leuke pot voetbal Tubeke verslagen met 3-2. Habib Habibou was de grote uitblinker. Hij maakte een 0-2 achterstand na de rust met een zuivere hattrick in twaalf minuten goed.

Het eerste kwartier was heel aangenaam om volgen. Makiese kwam al in de zesde minuut dichtbij de openingstreffer, maar Grégory Dufer redde van de lijn. Niet enkel de thuisploeg kreeg kansen, want aan de overkant was ook Dufer heel dicht bij de 0-1. De middenvelder van Tubeke kwam oog in oog met Laquait, maar kon de Franse doelman niet verschalken.

Even later lukte het Dufer toch om te scoren. Op aangeven van Perbet gaf hij deze keer Laquait geen kans. Charleroi reageerde, maar zonder grote kansen af te dwingen. Kort voor de rust was het Villano die de voorsprong van de bezoekers zelfs verdubbelde. Een prima vrije trap van Alan Haydock devieerde de kleinste aanvaller van de Jupiler Pro League in doel.

Habibou doet tij keren

Charleroi-trainer Thierry Siquet greep tijdens de rust in en gooide Orlando en Diallo in de strijd. Het was echter Habibou die in zijn eentje met een hattrick de scheve situatie in welgeteld twaalf minuten rechtzette. Eerst rondde hij een mooie aanval af na een pass van Fabien Camus. Nauwelijks drie minuten later stelde diezelfde Habibou gelijk, deze keer na een vrije trap van Camus.

De honger van Habib Habibou was met die twee doelpunten nog niet gestild. Na een schitterende individuele actie trapte hij de bal heerlijk in de kruising. Toch kreeg Charleroi nadien geen vrijgeleide naar nog meer doelpunten. Tubeke kreeg zelfs enkele uitstekende mogelijkheden op de gelijkmaker. Eerst miste Perbet en nadien besloot Barisic op Laquait.

In een spannende slotfase liet Makiese nog de kans liggen om de wedstrijd te beslissen. Tubeke probeerde nog alles in de laatste minuten van de wedstrijd, maar keert uiteindelijk zonder punten terug naar huis.