Speeldag: Speeldag 13
Stadion: De Vijverberg
Van Veldhoven pakt punt met Roda
Jimmy Wouters

Harm Van Veldhoven heeft aan zijn eerste wedstrijd als trainer van Roda JC een puntje overgehouden. In Doetinchem speelden de Limburgers 1-1 gelijk tegen De Graafschap.

Over de hele wedstrijd gezien was de uitslag terecht, want beide ploegen hielden mekaar in evenwicht. Hoewel het uiteindelijk slechts 1-1 werd, was de wedstrijd op de Vijverberg heel aardig om volgen.

Beide teams begonnen aanvallend aan het duel en beide creëerden een reeks kansen. Zo waren voor rust Oost en De Ridder dicht bij een doelpunt voor de thuisploeg terwijl, aan de overzijde Yulu-Matondo, Hadouir en De Fauw verzuimden om de score te openen.

Na de pauze was het De Graafschap dat als eerste initiatief toonde, desondanks was het Roda dat het eerste raak trof. Uit een moeilijke hoek knalde Hadouir in het dak van het doel.

De Graafschap liet de kopjes niet hangen en trok ten aanval. De ploeg kreeg kansen, evenals Roda JC, maar scoren lukte vooralsnog niet. Uiteindelijk wist Oost dan in de 85e minuut alsnog zijn ploeg een verdiend punt te bezorgen. (AN)