Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan
Barcelona zonder problemen voorbij Sevilla
Tonnelier Caroline

Barcelona is goed begonnen aan een reeks van moeilijke wedstrijden. Op het veld van Sevilla domineerden de Catalanen zonder briljant te spelen. De ploeg van Guardiola haalde een vrij eenvoudige 0-3 zege.

Bij Sevilla stond onze landgenoot De Mul dankzij de schorsing van Navas in de basis. De thuisploeg kreeg de eerste goede kans van de wedstrijd. Luis Fabiano tilde de bal echter over het doel van Valdés. Aan de overkant was het bij de eerste goede mogelijkheid voor Barcelona wel raak. Topschutter Eto'o kwam via Navarro in balbezit en trapte buitenkant rechts buiten het bereik van Palop binnen. Sevilla reageerde met schoten van Maresca en Luis Fabiano, die naast gingen. Aan de overkant moest Palop wel tussenkomen op een poging van Henry. De thuisploeg kwam voor de rust nog een aantal keer dicht bij de gelijkmaker. Maresca kon echter opnieuw niet binnen het doelkader mikken en ook Kanouté kende geen geluk bij de afwerking. Eerst trapte hij in één tijd naast en wat later besloot de Malinees van dichtbij voor open doel op de deklat.
Na de pauze slaagde de thuisploeg er nog amper in Barcelona te verontrusten. De bezoekers voetbalden wel enkele kansen bijeen. Henry en Dani Alves vonden echter telkens doelman Palop op hun weg. Het was uiteindelijk Messi die de wedstrijd in zijn beslissende plooi legde. De Argentijn werd gelanceerd door een kopbal van Xavi en liet met een fantastische trap Palop kansloos. Even later miste Eto'o de 0-3 na opnieuw een goede actie van Messi. In de slotfase moest Sevilla nog met tien verder nadat het potje overkookte bij Luis Fabiano. De Braziliaan pakte rood na een slag in het gezicht van Busquets. In blessuretijd maakte Messi de pil nog wat bitterder voor de thuisploeg. De Argentijn was sneller op de bal dan Palop, die te ver uit zijn doel was gekomen, en legde de 0-3 binnen. Barcelona mag zich nu al de winnaar van het weekend noemen na de nederlaag van Real Madrid.