Speeldag: Speeldag 14
Stadion: DSB Stadion
Ondanks knap weerwerk van Heracles toch zege AZ
Jimmy Wouters

AZ boekte zaterdagavond dan wel een 2-0 overwinning tegen Heracles, toch kwam de zege vrij moeizaam tot stand. De Alkmaarders hadden alle moeite van de wereld om de moedige Almeloërs van zich af te schudden.

Heracles hield alles achterin zo klein mogelijk waardoor AZ moeite had om een gaatje te vinden. Toch kwam de Alkmaarse formatie al na negen minuten op voorsprong door een doelpunt van Ari. Heracles bleef ook nadien goed geconcentreerd spelen, waardoor AZ moeite had om het verschil verder uit te diepen.

Heracles bleef zodoende in leven en was ook zelf enkele malen gevaarlijk. Gelukkig voor AZ is doelman Sergio Romero aan een uitstekend seizoen bezig en kon hij ook zaterdag de nul op het bord houden. Naarmate de wedstrijd verstreek moest Heracles meer risico nemen waardoor er achterin gaten ontstonden. Vijf minuten voor tijd wist El Hambaoui van zo'n opening te profiteren door de 2-0 eindcijfers op het bord te zetten.