Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Zulte Waregem zadelt Standard met kater op
Nico Wieme

Zulte Waregem is erin geslaagd wat geen enkel Europees team totnogtoe kon: winnen op Sclessin. De fusieploeg had het moeilijk in de eerste helft, maar ving Standard in de tweede helft goed op. In de slotminuten ontbond Subotic zijn duivels.

Standard nam de openingsfase van de wedstrijd volledig voor zijn rekening. Binnen de eerste tien minuten kregen Igor De Camargo en Milan Jovanovic elk een goede mogelijkheid om de score te openen, maar de Braziliaan kraakte zijn schot en de Serviër vond Sammy Bossut op zijn weg. Bij de eerste tegenprik van Zulte Waregem toonde Kevin Roelandts zich gevaarlijk, Oguchi Onyewu werkte echter in hoekschop.

Standard liet niet begaan en nam het heft weer in handen: eerste kopte De Camargo naast, kort daarop hield Bossut Dieumerci Mbokani van de openingstreffer. Daarna bloedde de wedstrijd dood.

Het was wachten tot vlak voor de rust op een volgende doelgevaar: op een doorkopbal van De Camargo lijkt Axel Witsel te gaan scoren, al was ook dat zonder Bossut gerekend. Op slag van rusten werden de Rouches dan toch beloond voor hun aanvalsdrang: De Camargo stuurde Mbokani diep en tegen diens lobbal had Bossut geen verhaal.

In het begin van de tweede helft leek Zulte Waregem op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Franck Berrier miste echter zijn controle om gevaarlijk uit de hoek te kunnen komen. De reactie van de thuisploeg mocht er ook zijn. Tien minuten ver in die tweede helft schilderde Steven Defour een vrijschop net over het doel van Bossut. Iets voorbij het kwartier kwamen de bezoekers langszij. Berrier met een mooie pas op Stijn Meert die de bal mooi in de linkerbenedenhoek trapt.

De landskampioen probeerde onmiddellijk te reageren, maar Loris Reina kon nog tijdig een bal van Mbokani wegtrappen. Het slotoffensief van Standard draaide evenmin op iets uit zodat beide teams op een gelijkspel leken af te stevenen. Het venijn zat echter in de staart.

In de absolute slotseconden van de officiële speeltijd en vlak nadat Jovanovic de zegetreffer had laten liggen, scoorde Danijel Subotic tot ieders verbazing de 1-2. De Servische Zwitser ontdeed zich makkelijk van Mohamed Sarr en trapte de bal mooi in de verste hoek binnen. De Rouches kregen nog drie hoekschoppen, maar Bossut toonde zich telkens bij de pinken. Zo leiden de Luikenaars in de eigen competitie nog maar eens duur puntenverlies na een Europese glansprestatie.