Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Rat Verlegh Stadion
NAC verrassend en zwaar onderuit tegen ADO
Jimmy Wouters

NAC Breda heeft opnieuw een bolwassing gekregen. Na de zware nederlaag tegen Sparta Rotterdam, verloren de Brabanders zondagmiddag met zware 0-4 cijfers van ADO Den Haag.

ADO begon fel aan het duel en kwam al na negen minuten op voorsprong. Kwakman verloor dom de bal aan Soltani, die vervolgens Rick Hoogendorp de 0-1 voorschotelde. Bij NAC draaide vervolgens alles in de soep. De ploeg kon geen vuist maken. De betere kansen waren voor ADO, al vielen die pas vlak voor rust.

Na de pauze probeerde NAC wel om tegen te prikken, maar veel stelde het niet voor. Het was dan ook niet meer dan logisch dat ADO de score verder uitdiepte. Eerst was het Richard Knopper die zijn eerdere misser herstelde door het tweede Haagse doelpunt binnen te schieten. Ook de derde treffer kwam op naam van de aanvallende middenvelder, terwijl Soltani vlak voor tijd de score nog wat aandikte.

Dankzij twee zware nederlagen op rij valt NAC terug op de vierde plaats. Voor ADO betekent de zege dan weer drie belangrijke punten in de strijd tegen de degradatie. (AN)