Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Santiago Bernabeu
Juande debuteert in Bernabeu met zege
Tonnelier Caroline

Real Madrid heeft een felbevochten zege gehaald in de topper tegen Valencia. Een vroeg doelpunt van Higuaín volstond voor de zege. Coach Juande pakt dus een belangrijke zege in zijn eerste thuismatch bij Real.

Bij de thuisploeg startte Raúl, die deze week met een griepje sukkelde, op de bank. De bezoekers startten met hun basiself. Real Madrid beleefde onder impuls van een sterke Robben een droomstart. De Nederlander zette Higuaín op weg naar de 1-0 en de Argentijn miste niet. Valencia had in die openingsfase wel het meeste balbezit, maar Real Madrid bleef de beste kansen bijeenvoetballen. Renan was attent op een poging van alweer Robben en Van der Vaart zag een heerlijke trap op de binnenkant van de paal stranden. Iets voor het midden van de eerste helft ontsnapte Del Horno nog aan rood toen hij de doorgebroken Robben foutief neerhaalde. In het derde kwartier kwam Valencia steeds beter opzetten. Vooral Villa kreeg dé kans op de gelijkmaker op aangeven van Joaquin, maar El Guaje had blijkbaar zijn killersinstinct thuisgelaten en knalde over.

In het begin van de tweede helft bleef Valencia aandringen. Casillas hield Villa en vooral Baraja, die het probeerde met een harde kopbal, van de gelijkmaker. Net voor het uur stond het doelhout opnieuw in de weg voor Real. Dit keer was het Higuaín die de lat op zijn weg vond. Na de uitsluiting van Marchena met een tweede gele kaart leek het heel moeilijk te worden voor Valencia. Real-topschutter Higuaín vergat de partij echter te beslissen met een schot over en een poging die gered werd door Renan. Valencia probeerde het ondanks de man minder nog wel, maar beide ploegen misten de nodige trefzekerheid. Real hield ondanks de vele gemiste kansen de drie punten thuis en springt zo over Valencia naar een voorlopige tweede stek.