Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Berg doet Roda JC de das om
Jimmy Wouters

Roda JC heeft een zware 2-5 nederlaag te verwerken gekregen. Hoewel de uitslag anders deed vermoeden, speelden de Limburgers een aardige wedstrijd. Het verschil zat hem echter in de aanval.

Ondanks de 2-5 kreeg Roda JC beduidend meer kansen dan FC Groningen, alleen faalde de ploeg uit Kerkrade in de afwerking. Groningen had het veel makkelijker om kansen in doelpunten te vertalen. Zo zorgde Marcus Berg zaterdag in zijn eentje al voor vier treffers.

Het feestje van de Zweedse spits begon al na drie minuten doordat hij een hoekschop vrij mocht inkoppen. De thuisploeg zette vervolgens druk en kreeg kansen via Janssen en Yulu-Matondo, maar Luciano gaf geen krimp. Vlak voor rust moest de Braziliaan zich toch gewonnen geven omdat Granqvist een voorzet van Linssen in eigen doel gleed.

Na de rust begon Marcus Berg aan zijn show. Zijn tweede doelpunt scoorde hij vanop de stip nadat Kah een overtreding in de zestien beging. Niet veel later zorgde hij met een prachtige stift voor de 1-3 en op het uur maakte hij er vanop de stip 1-4 van (na hands van De Fauw). Nadat Yulu-Matondo er een kwartier voor tijd 2-4 van maakte, mocht Roda JC nog even hopen, maar die hoop werd de kop ingedrukt toen Ajilore vlak voor tijd de eindstand vastlegde.

Groningen komt dankzij deze overwinning op een zevende plaats te staan. De Limburgers staan met een vijftiende plek net boven de degradatiezone. (AN)