Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Het Kasteel
Vandenbussche moet zich vier keer omdraaien
Jimmy Wouters

Sparta Rotterdam heeft zaterdagavond Heerenveen een zware 4-1 nederlaag toegediend. De Friezen stonden wederom zwak te verdedigen en dat werd genadeloos afgestraft door de Rotterdammers.

In de eerste helft was de partij in evenwicht. Beide ploegen gingen op zoek naar een doelpunt en dit aanvalslustige spel was aardig om volgen. Zowel Sparta als Heerenveen kregen kansen, al waren die van de bezoekers gevaarlijker.

Vlak na de pauze kwam Sparta op voorsprong dankzij een treffer van Falkenburg. Lang konden de Rotterdammers hier niet van genieten, want amper een minuut later hingen de bordjes weer in evenwicht. Gerard Sibon plaatste zijn vrije trap mooi over de muur en liet zo doelman Wapenaar kansloos.

In het vervolg ging Heerenveen dankzij zwak verdedigen kopje onder. Zo mocht Arne Slot te makkelijk een voorzet van Godee in ontvangst nemen en vervolgens de 2-1 maken. Bij de derde Rotterdamse treffer ging Brian Vandenbussche, die de geblesseerde Steppe verving, pijnlijk onderuit. Rose nam het vierde doelpunt voor zijn rekening omdat Popov niet goed stond op te letten.

Heerenveen zakt zo steeds verder weg en moet gaan vrezen dat het de voeling met de subtop gaat verliezen. Sparta is aan een opmars bezig en staat momenteel twaalfde.