Stadion: Daknam
Lokeren en KV Mechelen delen de punten
Kevin Vanbuggenhout

Sporting Lokeren vertoefde de hele heenronde mooi in de subtop en wou dan ook afsluiten met een zege in eigen huis. Bij KV Mechelen leek de kentering ingezet en hoopte men verder afstand te nemen van de degradatiezone.

Philippe Flament was aangeduid om deze wedstrijd te leiden, maar hij moest afzeggen. Colemonts verving de zieke ref. KV Mechelen nam de wedstrijd al snel stevig in handen. De balcirculatie op het middenveld was bij de Mechelaars, die het balbezit naar zich toetrekten, beduidend beter. Kansen creëren was echter nog een andere zaak. De eerste grote kans was na 21 minuten immers voor Lokeren. Maazou verschalkte de Mechelse verdedigers en kwam alleen voor doel. Renard hield de lage schuiver uit zijn doel. Twee minuten later was het wel prijs. Maazou zette laag voor vanop rechts en Golan kon aan de verste paal binnentikken: 1-0. Negen minuten voor het einde van de eerste helft leek KV Mechelen verdiend langszij te komen, maar het doelpunt van Vleminckx werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na de koffiepauze schoot Lokeren het scherpst uit de kleedkamers. Er vertrok een voorzet richting tweede paal en de vrijstaande Golan kopte van dichtbij over. KV Mechelen stelde snel orde op zaken. Strul trapte de bal paniekerig de hoogte in. Vleminckx kopte goed naar Rossini en de Belg met Italiaanse roots trapte in de linkerhoek binnen: 1-1. Daarna viel de wedstrijd helemaal stil. Lokeren kreeg nog een goede kans, maar Renard stond pal. De wedstrijd leek op een billijke 1-1 af te stevenen, maar zes minuten voor het einde liep KV op een counter van Lokeren. Camara zette met een uitstekende dieptepass Golan alleen voor doel. De Israeliër plaatste de bal beheerst in doel en dompelde Daknam in extase. Het laatste woord was echter voor KV Mechelen. Rossini kopte een hoekschop binnen: 2-2 en nu ontplofte het bezoekersvak met de Mechelse fans. Lokeren en KV Mechelen hielden het op een 2-2 gelijkspel.

Golan en Rossini waren in Lokeren de meest opvallende acteurs met ieder twee doelpunten. KV Mechelen had duidelijk het meest balbezit, al bij al werd het een terecht gelijkspel. Lokeren is na de heenronde nog altijd ongeslagen in eigen huis. Na dit gelijkspel heeft Lokeren evenveel punten dan Westerlo en Moeskroen. KV Mechelen pakt 8 op 12 en blijft dertiende.