Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard blijft in het spoor van Anderlecht
Dirk Pieters

Standard deed zondagavond een uitstekende zaak. Het versloeg AA Gent met 2-1 en blijft zo in het spoor van Anderlecht. In een leuke en sfeervolle wedstrijd trok Standard aan het langste eind.

De Rouches begonnen goed aan de wedstrijd met al na amper één minuut een schot van Dalmat, maar zijn poging ging over. Meteen daarna kreeg De Camargo de mogelijkheid om de score te openen, maar de aanvaller schoot op Gent-doelman Jorgacevic. En de druk van Standard bleef aanhouden, maar ook Witsel en Defour kregen de bal niet in het Gentse doel. De bezoekers kwamen nauwelijks in het stuk voor. Enkel Ruiz kreeg een kansje, maar Dante was bij de pinken om de bal weg te werken. Na 24 minuten kreeg Standard dan toch wat het verdiende: Dalmat schoot op aangeven van Jovanovic de bal tegen de netten; 1-0. Op slag van rust kwam Standard dan toch nog goed weg. Goreux legde Maric neer in de zestien, maar een strafschop kregen de bezoekers niet en zo bleef het 1-0.

Ook na de pauze begonnen de Rouches uitstekend, met dit keer wel een doelpunt. Dante trapte een vrije trap mooi voorbij Jorgacevic: 2-0. Lang duurde de vreugde van Standard niet want amper vier minuten later zorgde Maric voor de aansluitingstreffer. Gent bleef drukken en zette doelman Espinoza meermaals aan het werk. Iets over het uur stond Sarr op de juiste plaats. De verdediger van Standard hield de bal van de lijn. In de slotfase bleef de wedstrijd goed over en weer gaan, maar zowel Witsel als Foley lieten de enorme kansen onbenut. De ingevallen Nicaise ontsnapte zelfs nog aan rood na een smerige overtreding.

Standard hield stand en doet zo een uitstekende zaak in het klassement. (AN, MDN)