Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
Twente en PSV houden mekaar in evenwicht
Jimmy Wouters

FC Twente heeft zijn derde stek in de Eredivisie weten te behouden. De Tukkers speelden in het Philipsstadion 0-0 gelijk tegen PSV en houden zo de Eindhovenaren achter zich.

Vooral in de eerste helft opende PSV de jacht op de zege. De ploeg begon fel en had de partij onder controle. Ondanks het veldoverwicht slaagde de thuisploeg er niet in uitgespeelde kansen bij elkaar te spelen. Het slaagde er enkel in om via stilstaande fases voor gevaar te zorgen.

Zo redde doelman Boschker knap op een kopbal van Bréchet en belandde een vrije trap van Dzsudzsak op de lat. Ook Twente zag het leer tegen het aluminium uiteenspatten. Arnautovic kon op aangeven van Wielaert uithalen maar zag zijn schot tegen de verste paal belanden.

Na rust veranderde het spel volledig. De Twentse passiviteit in de eerste helft was volledig weg en de Tukkers namen het heft in handen. De ploeg zorgde wel voor steriele dreiging, maar kansen ontstonden hier niet door. PSV was onmachting om nog door te zetten, waardoor de wedstrijd in een logische brilscore eindigde. (AN)