Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Gelredome
Vitesse wint, maar crisis is nog niet weg
Jimmy Wouters

Vitesse heeft de degradatietopper met Volendam winnend afgesloten. In het Gelredome stond het na negentig minuten voetballen 3-1.

In de eerste helft bood een zwak Volendam nauwelijks weerwerk. Vitesse kon op die manier dan ook eenvoudig uitlopen tot een 2-0 voorsprong. Na zeven minuten was het al raak. Na defensief gekwakkel kon Büttner met een gekraakt schot de score openen. De 2-0 kwam nog knulliger tot stand. Volendam-doelman Jeroen Verhoeven schoot een terugspeelbal zo slecht weg, dat het voor Santi Kolk een koud kunstje was de bal in het lege doel te trappen.

In de tweede helft wist Volendam zich eindelijk te herstellen. Trainer Wapenaar greep in en bracht met Sheotahul en Platje vers bloed in de ploeg. Die wissels pakten goed uit, want de ploeg kwam na rust veel vinniger voor de dag. De invallers zorgden eerst voor de aansluitingstreffer. Platje kopte een voorzet van Sheotahul knap binnen.

In het vervolg van de wedstrijd kreeg Volendam enkele uitstekende mogelijkheden op de gelijkmaker.  Dit zorgde voor veel ongenoegen op de Arnhemse tribunes en de spelers van Vitesse kregen bij momenten een striemend fluitconcert te verwerken.

Vijf minuten voor tijd trok de thuisploeg dan toch het laken naar zich toe. Het was Mads Junker die in de hernemening de 3-1 eindstand vastlegde. (AN)