Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Willem II Stadion
Willem II pakt in aardig duel de drie punten
Jimmy Wouters

Willem II heeft na vier nederlagen op rij weer eens een zege geboekt. In eigen huis versloegen ze in een leuk duel Sparta Rotterdam met 3-2.

Willem II heeft het zichzelf zaterdagavond onnodig moeilijk gemaakt. De Tilburgers begonnen uitstekend aan de partij en kwamen al na drie minuten op voorsprong dankzij een kopbaldoelpunt van Rens van Eijden. Willem II bleef de betere ploeg en leek halfweg de eerste periode de wedstrijd te beslissen doordat Demouge er 2-0 van maakte.

Sparta kwam vlak voor rust nog terug tot 2-1 nadat Ruud Knol een strafschop feilloos had omgezet. Nauwelijks enkele minuten later deden de Rotterdammers zichzelf pijn doordat Duplan met een tweede domme kaart van het veld moest.

De bezoekers vochten zich echter met tien man uit een oorspronkelijk uitzichtloze situatie. Tien minuten na de pauze zagen de Rotterdammers hun inzet beloond worden toen Godee na een hoekschop de stand weer in evenwicht bracht.

Nadat Demouge even later zijn penalty door Wapenaar gekeerd zag worden, zag het ernaar uit dat Willem II alsnog naast de zege zou gaan pakken. De aansluitende corner nam die gedachte echter weg want Swinkels strafte zwak Spartaans verdedigen genadeloos af.

In het vervolg van de partij kreeg Willem II nog enkele kansen om de score verder uit te diepen, maar de ploeg liet na om de wedstrijd definitief te beslissen. (AN)