Stadion: Craven Cottage
Chelsea laat derbyzege liggen
Kevin Vanbuggenhout

Chelsea maakte zich zondag op voor de lastige uitmatch bij Fulham. Een derby dus. Chelsea had lange tijd uitzicht op de drie punten, maar Fulham maakte in de slotminuten gelijk.

De wedstrijd was tien minuten ver toen Fulham al een eerste keer kon vieren. Een vrije trap van Davies leek voorbij alles en iedereen te gaan. Dempsey was wel bij de les en tikte de 1-0 binnen. Acht minuten later was Chelsea dicht bij de gelijkmaker. Mikel stak goed door naar Drogba. De Ivoriaan mikte nipt voorlangs. Chelsea had doorheen de eerste helft veel meer mogelijkheden om te scoren. Maar concreet gevaar leverde het allemaal niet op en Fulham speelde goed mee.

Vijf minuten na de pauze hingen de bordjes in evenwicht. Na een misverstand tussen Hughes en Schwarzer viel de bal voor de voeten van Lampard die het kerstgeschenk in dank aanvaardde: 1-1. Chelsea nam de match volledig in handen. Joe Cole kwam alleen door, zijn schot werd gered door Schwarzer. Een standaardsituatie gaf Chelsea later dan toch de voorsprong. Lampard zette zich achter de bal voor een vrije trap. De muur van Fulham ging open en Lampard knalde de 1-2 tegen de touwen. Fulham toonde veel karakter, maar desondanks leek Chelsea een logische zege binnen te halen. Dempsey besliste er in de voorlaatste minuut anders over. Dempsey kopte een vrije trap van Davies perfect in de linkerhoek: 2-2 en Fulham in extase. In blessuretijd kreeg Chelsea nog een unieke kans om alsnog te winnen, Lampard besloot van dichtbij op Hughes. Fulham hield dankzij een laat doelpunt een punt thuis.

Dempsey en Lampard zorgden voor de doelpunten op Craven Cottage. Chelsea was op weg naar een logische overwinning, maar een rake kopbal van Dempsey in de slotminuten besliste er anders over. Chelsea staat in het klassement nu drie punten achter leider Liverpool. Fulham parkeert met 26 punten op de negende plaats.