Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Caluwé vergeet Roda te vernederen
Steurbaut Kersten

FC Utrecht heeft na een woelige week en het ontslag van Willem Hanegem het jaar afgesloten met een deugddoende overwinning tegen Roda JC, waar Harm Van Veldhoven de Limburgers niet uit de degradatiezone krijgt.

Roda JC begon veel te slap aan de wedstrijd en kreeg halverwege de rekening gepresenteerd. Cédric Van der Gun bracht met zijn vierde van het seizoen Utrecht op voorsprong. Simon Cziommer (vanop de stip)en Loïc Loval (intikkertje) dikten voor de rust nog aan tot 3-0.

De thuisploeg kreeg in de eerste helft nog voldoende kansen om Roda volledig uit te tellen, maar Tom Caluwé miste tot tweemaal toe. Mark De Man, die in zijn mogelijk laatste wedstrijd verrassend aan de aftrap verscheen, zorgde voor het belangrijkste wapenfeit bij de bezoekers. Een afgeweken vrije trap belandde niet ver naast doel.

In een zwakke tweede helft kreeg Caluwé opnieuw twee doelrijpe kansen, maar de middenvelder wachtte te lang om te besluiten. Marcel Meeuwis milderde vanop de stip nog tot 3-1.

Utrecht behoudt de voeling met de subtop. Roda laat de kans liggen om zichzelf wat meer ademruimte te geven. Van Veldhoven is, net als bij Germinal Beerschot, opnieuw aangewezen op degradatievoetbal. (AN)