Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Britannia Stadium
Stoke frustreert Liverpool
Yves Dekoning

Leider Liverpool FC heeft er een frustrerende partij opzitten tegen het bescheiden Stoke City. De Reds konden nooit hun stempel op de wedstrijd drukken en kwamen niet verder dan een troosteloze 0-0.

Liverpool leek voor een vroeg doelpunt te willen gaan, maar liet zich heel snel in slaap wiegen door Stoke. Het had er heel anders kunnen uitzien als eenzame aanvaller Dirk Kuijt in de zevende minuut zijn kopbal beter had gericht. Later in de eerste helft mocht hij nog eens hard uithalen, maar scoren zat er duidelijk niet in. De beste kans was zelfs voor Stoke. Ondanks buitenspel van drie spelers mocht Rory Delap doorgaan en van dichtbij op doel knallen. De kansloze Pepe Reina werd door de dwarsligger gered.

Na de pauze was het helemaal frustrerend voor de competitieleider. Liverpool kon nooit zijn wil opleggen. Daarvoor verliep de opbouw te traag. De beste kansen waren voor de thuisploeg. Dave Kitson ging doelman Reina voorbij, maar trapte in het zijnet. Een vrije trap van Glenn Whelan ging dan weer slechts centimeters naast. Aan de overkant trapte Steven Gerrard vanuit een heel scherpe hoek op de deklat. In blessuretijd kregen we de eerste opwindende aanval van de bezoekers. Invaller Fernando Torres kopte door en Gerrard tikte de bal voorbij Thomas Sorensen. Tergend langzaam hobbelde het leer tegen de paal. Zo bleef het bij een logische 0-0, een zwak Liverpool verdiende zeker niet meer. (P)