Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Old Trafford
Man utd blaast Chelsea weg
Kevin Vanbuggenhout

In de Premier League stond zondag de topper tussen Manchester United en Chelsea op het programma. Veel spanning was er niet. Man United domineerde en won met 3-0.

In het eerste halfuur waren er nochtans niet veel kansen te bespeuren. Man U begon wel goed aan de partij en liet Chelsea achter de bal aan hollen. Van doelgevaar was er niet veel sprake. Chelsea herpakte zich een beetje, maar kon ook niet imponeren. Naargelang de eerste helft vorderde stelde Chelsea op aanvallend vlak steeds minder voor en geleidelijk aan haalde Man United de bovenhand. Na een heerlijke combinatie via Park en Rooney kwam de bal bij Berbatov die van dichtbij vrij mocht afdrukken. De Bulgaar kraakte zijn poging. Op slag van rust was het wel raak. Rooney nam een hoekschop wel heel kort. Enkel Giggs had dit in de gaten. Hij pikte de bal mee en zag zijn voorzet binnengekopt door Ronaldo. De arbitrage had het trucje van Rooney gemist en liet de hoekschop opnieuw nemen. De Chelsea-verdediging was nog niet wakker. De hoekschop werd doorgekopt naar Vidic die de bal aan de tweede paal zelf voorbij Cech kopte. Opnieuw doelpunt dus en dit keer ging het feestje wel door. 1-0 voor Man United aan de rust.

Manchester United kon de wedstrijd rustig controleren, want Chelsea gaf nooit de indruk iets terug te kunnen doen. Even na het uur was het game over voor The Blues. Na een goede voorzet van Evra duwde Rooney van dichtbij de 2-0 binnen. Chelsea bakte er helemaal niets meer van en United freewheelde naar de zege. Ricardo Carvalho liet zich aftroeven door zijn landgenoot Ronaldo wiens schot net naast ging. Even later zou er toch nog een derde doelpunt komen. Berbatov devieerde een lage vrije trap van Ronaldo in het dak van het doel: 3-0, meteen de eindstand.

Een zwak Chelsea ging met 3-0 de boot in op Old Trafford. Man United nadert door deze zege tot op één punt van Chelsea, met nog twee matchen minder gespeeld. Leider Liverpool, dat eveneens twee matchen meer telt dan United, heeft nog een voorsprong van vier punten op Chelsea en vijf punten op Man U.