Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Feyenoord zakt dieper en dieper weg
Jimmy Wouters

Heerenveen heeft Feyenoord nog wat dieper in het moeras geduwd. De Friezen versloegen de getergde Rotterdammers met 3-1.

Ook het veel besproken ontslag van Gertjan Verbeek heeft Feyenoord niet de positieve impuls gegeven. In het Abe Lenstra Stadion speelde de ploeg in de eerste helft aardig mee, maar na rust gingen de Rotterdammers helemaal kopje onder.

De wedstrijd begon uitstekend voor Heerenveen. Na amper vier minuten kon Kristian Bak Nielsen ongehinderd een hoekschop van Beerens binnenkoppen. Feyenoord herstelde zich echter knap en nam het initiatief over. De ploeg kreeg enkele goede mogelijkheden via onder meer Makaay en Biseswar. Zeven minuten voor tijd bracht Makaay er dan met een werkelijk prachtig doelpunt de stand alsnog verdiend in evenwicht.

Lang wisten de mannen van interim-coach Leon Vlemmings niet te genieten van de gelijkmaker, want drie minuten later waren Bonaventure Kalou en Danijel Pranjic de Rotterdamse verdediging te snel af.
Na rust stuikte Feyenoord helemaal in mekaar en kreeg Heerenveen kansen. Nadat Beerens en Kalou eerst nog op Timmer waren gestuit, maakte invaller Smarason er halverwerge de tweede periode 3-1 van en was de wedstrijd beslist.

Door de overwinning klimt Heerenveen naar de vierde plaats met 32 punten. Feyenoord beet al voor de negende keer in het zand en telt amper negentien punten achter zijn naam. (AN)