Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Daknam
Lokeren begint terugronde met winst
Dirk Pieters

Lokeren is goed begonnen aan de terugronde. Het versloeg Zulte Waregem met 2-1. Het was opnieuw Moussa Maazou die met twee doelpunten de held was op Daknam.

Lokeren begon uitstekend aan de wedstrijd. Al na 11 minuten kopte Moussa Maazou (foto) zijn twaalfde doelpunt tegen de netten. Ook nadien bleef de thuisploeg de betere, maar Zulte Waregem stak enkele keren gevaarlijk de neus aan het venster. Vooral Mbaye Leye kreeg enkele mogelijkheden, maar de aanvaller liet het afweten. Op slag van rust werd het 2-0, maar het doelpunt van Omer Golan werd afgekeurd wegens buitenspel.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de 2-0 stond bijna op het bord. Killian Overmeire kreeg de kans, maar schoot de goede mogelijkheid voorlangs. Zulte Waregem probeerde zich nadien in de match te knokken en wist uiteindelijk toch gelijk te maken. Leye bracht na 66 minuten de score in evenwicht met een fraai doelpunt. Iedereen dacht opnieuw aan een gelijkspel van Lokeren, maar dat was buiten Maazou gerekend. Tien minuten voor tijd schoot de topschutter, op aangeven van Golan, zijn dertiende doelpunt van het seizoen tegen de netten. Zulte Waregem probeerde nog iets terug te doen, maar Leye schoot op doelman Boubacar Copa. (AN)