Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Roda stapt over de degradatiestreep
Jimmy Wouters

Roda JC heeft drie belangrijke punten verworven in de strijd tegen de degradatie. De Limburgers boekten een ogenschijnlijk eenvoudige 3-1 overwinning tegen Heracles Almelo.

Aan de overwinning van Roda JC was niets af te dingen. De bezoekers uit Almelo kwamen zo zwak voor de dag dat Roda nauwelijks moeite moest doen om de drie punten thuis te houden.

Het was een vrij rommelig duel waar Heracles het meeste balbezit opeiste, maar daar nauwelijks doelgevaar mee wist te creëren. Roda kreeg wel een aantal mogelijkheden en kwam na 26 minuten dan ook verdiend op voorsprong. Het was PSV-huurling Eric Addo die vanuit een hoekschop de 1-0 voorbij doelman Pieckenhagen kopte.

Nadat Oper in de 50e en Cissé in de 53e minuut er 3-0 van maakte was de partij helemaal gespeeld. Heracles kwam enkel in de slotfase nog wat opzitten, maar verder dan een late treffer van Schulmeister kwam de ploeg niet meer.

Roda JC stapt dankzij deze zege over de degradatiestreep en staat nu met achttien punten vijftiende. Heracles staat voorlopig met 21 punten elfde. (AN)