Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Guldensporenstadion
Anderlecht zet scheve situatie recht
Fabian Morren

Anderlecht heeft na twee nederlagen op rij weer aangeknoopt met een overwinning. De Brusselse club won met 1-3 op het veld van Kortrijk.

Anderlecht speelde een bijzonder zwakke eerste helft, maar herpakte zich na de rust. Voor Kortrijk was het de eerste nederlaag in 35 thuiswedstrijden.

Kortrijk begon het best aan de wedstriijd en werd daar al heel snel voor beloond. In de tiende minuut kopte Juhasz een bal weg in de voeten van Sven Kums. De middenvelder van Kortrijk twijfelde geen seconde en trof meteen raak.

Anderlecht was dus al heel snel op achtervolgen aangewezen, maar het inspireerde de bezoekers niet. Kortrijk deed wat het wilde in het eerste halfuur en gaf nauwelijks een kans weg. Enkel De Sutter was kort voor de rust gevaarlijk na een voorzet van Boussoufa. De kopbal van de Anderlechtspits ging echter naast.

Donderpreek

Kortrijk zette de defensie van Anderlecht regelmatig onder druk. Paars-wit speelde achteraan bijzonder onzeker en had regelmatig fouten nodig om de Kortrijkzanen af te stoppen. De 1-0-voorsprong van de thuisploeg aan de rust was dan ook niet overdreven.

Anderlecht kreeg tijdens de pauze wellicht een donderpreek van trainer Ariël Jacobs. In de tweede helft gingen de bezoekers meteen op zoek naar de gelijkmaker. Vooral Mbark Boussoufa was erg bedrijvig en gaf ook de assist voor de gelijkmaker. Een voorzet van de Nederlandse Marokkaan werd gemist door De Sutter, maar Vlcek kon aan de tweede paal toch scoren.

Juhasz scoort

Paars-wit ging ook na de de 1-1 door op zijn elan. Peter Mollez had eerst nog een prima redding in huis op een kopbal van Juhasz, maar de doelman moest zich even later toch gewonnen geven. Na een voorzet van Lucas Biglia was Juhasz daar opnieuw en dit keer knikte de Hongaar wel binnen.

De wedstrijd was helemaal gekanteld en Kortrijk was aangeslagen na de twee goals van Anderlecht. De thuisploeg slaagde er niet in om nog tot vloeiende combinaties te komen en kon doelman Davy Schollen niet bedreigen.

In de slotfase scoorde Kortrijk nog wel via een kopbal van Bram De Ly, maar het doelpunt werd afgekeurd. Er volgde nog een klein slotoffensief van KVK, evenwel zonder succes. In blessuretijd maakte Boussoufa er 1-3 van en deed zo de deur op slot. (AN)