Speeldag: Speeldag 20
Stadion: De Goffert
Feyenoord ziet degradatiespook plots opduiken
Jimmy Wouters

Het leek erop dat Feyenoord het ergste leed geleden had, maar niets bleek minder waar, want na alle miserie verloor de ploeg opnieuw. Ditmaal was NEC met 1-0 te sterk.

De derde nederlaag van 2009 zal in Rotterdam bijzonder hard aankomen. Feyenoord verloor namelijk bij de ploeg van haar toekomstige trainer en glijdt op die manier dieper en dieper de kelder van de Eredivisie in.

Vooral in de eerste helft speelde Feyenoord bedroevend zwak. De club kwam niet in het stuk voor en creëerde geen enkele mogelijkheid. De thuisploeg speelde wel kansen bij mekaar, maar de spitsen waren te onzorgvuldig met de doelpogingen om Feyenoord al voor rust uit te tellen.

Na de pauze was NEC minder dominant en kreeg Feyenoord ook kansen. Zo waren Slory, Makaay en Biseswar er dicht bij, maar scoren lukte niet. Dat brak de Rotterdammers nog zuur op.

De wedstrijd stevende namelijk op een 0-0 af tot AZ-huurling Koenders diep in blessuretijd alsnog het leer voorbij Timmer wist te werken.

Dankzij deze overwinning staat NEC op een keurige achtste plaats. Feyenoord staat nog wel twaalfde, maar moet angstvallig achterom kijken. De kloof met nummer zestien Roda bedraagt amper twee puntjes. (AN)