Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Het Kasteel
Dembele zet AZ op titelkoers
Jimmy Wouters

AZ is de grote winnaar van het weekend geworden. Waar de rechtstreekse concurrenten punten lieten liggen, wonnen de Alkmaarders eenvoudig met 0-2 op het veld van Sparta Rotterdam.

AZ boekte op het Kasteel een erg zakelijke overwinning. De ploeg speelde wederom niet geweldig, maar beschikt over voldoende individuele klasse om een wedstrijd te doen kantelen.

Het duurde maar liefst 65 minuten alvorens Dembele de score wist te openen. De Belgische aanvaller werd door zijn landgenoot Martens knap de laan in gestuurd en rondde vervolgens beheerst af.

Tot dit doelpunt deed Sparta op geen enkel ogenblik onder voor de koploper. Beide ploegen kregen kansen, maar zowel El Hamdaoui als Yuri Rose wisten niet te scoren.

Na het doelpunt van Dembele ging Sparta op zoek naar een punt. Zo was Rose nog dicht bij een doelpunt maar doelman Romero hield nu al bijna 850 minuten de nul op het bord.

Nadat El Hamdaoui er vijf minuten voor tijd 0-2 van maakte, was de wedstrijd gespeeld en zag AZ de kloof met achtervolgers Ajax en Twente groeien tot negen punten.