Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Santiago Bernabeu
Real nipt voorbij Racing Santander
Tonnelier Caroline

Op eigen veld pakte Real Madrid, net als drie keer eerder in de voorbije vier thuismatchen, een zege met het kleinste verschil. Gonzalo Higuain zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Real Madrid kon rekenen op Arjen Robben, die tijdig fit was geraakt voor de wedstrijd tegen Racing Santander. In een evenwichtig openingskwartier van de wedstrijd viel er weinig gevaar te noteren. Net voor het halfuur stak man-in-vorm Robben het vuur echter aan de lont, met twee goede kansen tot gevolg.

Er werd geen gevolg gebreid aan die drie sterke minuten en het was integendeel Racing dat voor de rust nog dreigde via Jonathan Pereira. Veel zoden bracht dit offensiefje niet aan de dijk, waardoor het 0-0 bleef tot aan de rust.

Net na de rust was het wel meteen raak voor de thuisploeg. Het was Gonzalo Higuaín die op aangeven van Raúl met een knap doelpunt Real op voorsprong bracht. Even later kreeg de Argentijn nog een kans op de 2-0, maar zijn poging ging net over.

In het laatste halfuur werd het nog spannend in Bernabeu. Nikola Zigic en Pereira legden Iker Casillas en de Realdefensie het vuur aan de schenen, maar de Koninklijke hield stand. In blessuretijd miste Higuaín nog een nieuwe kans op de bevrijdende treffer, maar zijn eerste doelpunt bleek te volstaan voor de drie punten. (NW)