Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Burgemeester Thienpondstadion
Aalst krijgt minder dan het verdient
Rombaux Gunther

Het werd zondagmiddag een leuke pot voetbal in Oudenaarde. De toeschouwers kregen maar liefst zes doelpunten voorgeschoteld, al had de score hoger kunnen oplopen mocht Aalst de vele kansen benut hebben die het kreeg.

De bezoekers uit Aalst namen van bij aanvang de wedstrijd in handen. Zo stak het reeds na een twintigtal seconden de neus aan het venster. Filipovic bracht de bal van op links voor doel waarna Kevin Franck op doel besloot. Doelman Malfait werkte de poging in hoekschop. Meteen hierop ging Podevijn aan de haal. Deze bracht de bal voor doel waar Dessaer net te kort kwam om de bal in doel te verlengen. Op een eerste kans voor Oudenaarde was het een kwartier wachten. Na balverlies van Van Damme kon Koen Versyp op doel besluiten maar deze zag zijn schot afgeblokt. Aalst bleef de partij controleren en voetbalde kans na kans bij mekaar. Zo kreeg Kevin Franck tot tweemaal toe de kans op de score te openen. In eerste instantie besloot hij net naast en zijn tweede poging spatte uit elkaar op de paal. Ook Jelle Delie was dicht bij de openingstreffer maar doelman Malfait werd bijgestaan op de lijn.

Aan de overzijde toonde de Aalsterse goalie De Veirman zijn kunnen op een vrije trap van Matthias Schamp. Een tiental minuten voor de rust was het dan toch eindelijk raak voor de bezoekers. Marijn Steurs zette zich door op de flank en bracht de bal voor doel waar Jelle Delie de bal onhoudbaar in doel knalde. Lang duurde het Aalsterse feestje echter niet want amper één minuut later hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Koen Versyp kon ongehinderd de 1-1 op het bord plaatsen. Aalst kreeg net voor rust echter nog de kans op een nieuwe voorsprong maar de poging van een sterk spelende Kevin Franck werd van de lijn geveegd.

Oudenaarde nam in de tweede helft een iets betere start en plaatse na vijf minuten Aalst op achterstand. Jonckheere kapte zich mooi vrij en krulde de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek. Aalst bleef voor de aanval kiezen en trok weer richting doel. Seminck kopte de bal na hoekschop richting doel maar opnieuw werd de bal van de lijn gehaald. Intussen diende de Aalsterse doelman De Veirman geblesseerd naar de kant en zo maakte doelman Van Steenberghe zijn debuut voor de Ajuinen. Oudenaarde loerde op de counter en een kwartier voor tijd leek het alsof de partij beslist was. Lukas Pareyn was het snelst op een afgeweerde bal en bracht zijn club op een 3-1 voorsprong. Oudenaarde dacht dat de buit binnen was maar niets was minder waar.

Amper een paar minuten later scoorde Aalst de aansluitingstreffer. Jelle Delie kon zijn tweede van de middag binnenduwen. De bezoekers bleven op zoek gaan naar de gelijkmaker en dat loonde een zevental minuten voor tijd. Op aangeven van Filipovic knalde Kevin Franck de bal staalhard in de rechterbenedenhoek. Twee minuten later leek het noodlot toe te slaan voor Oudenaarde. Steurs werd in de zestien onderuit gehaald en Kevin Franck nam plaats achter de bal. De winning-goal spatte echter op de paal uit elkaar.

Zo bleef de wedstrijd op een 3-3 gelijkspel steken. Al verdiende Aalst meer na een sterke pot voetbal waarin het de thuisploeg domineerde. Aalst lijkt alvast klaar voor de eindsprint met de derde periode als inzet.