Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Utrecht is nog steeds ongeslagen
Jimmy Wouters

FC Utrecht is in 2009 nog steeds ongeslagen. De mannen van trainer Du Chatinier versloegen zondagmiddag ADO Den Haag met 3-1.

Aan de zege van Utrecht was niets af te dingen. De ploeg won op basis van de tweede helft verdiend met 3-1.

Nochtans waren de bezoekers het best gestart. ADO speelde heel geconcentreerd en loerde op de counter. Dat leverde al na veertien minuten resultaat op dankzij een knap kopbaldoelpunt van Horvath. ADO bleef de betere ploeg en kreeg nog kansen via onder meer Powel en Knopper.

Vlak voor de rust kantelde de wedstrijd plots. De Belgische scheidsrechter Christof Virant stuurde doelman Robert Zwinkels met rood uit het veld. Gregoor van Dijk benutte vervolgens de aansluitende penalty.

Na rust was het dan al Utrecht dat de klok sloeg en ADO werd gedwongen naar achter te kruipen. Het duurde echter tot in het slotkwartier alvorens de bezoekers kraakten. Dankzij Ali Boussaboun en Sander Keller boekte Utrecht een verdiende 3-1 overwinning.

FC Utrecht klimt door deze overwinning naar een zevende plek, terwijl ADO steeds dieper in de degradatiezone terecht komt.