Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Rat Verlegh Stadion
Van Veldhoven slikt opnieuw een nederlaag
Jimmy Wouters

Roda JC heeft opnieuw een nederlaag te slikken gekregen. De Limburgers verloren zaterdag met 1-0 bij NAC Breda. Voor de Brabanders was het de eerste overwinning sinds 20 december van vorig jaar.

De zege van NAC was verdiend. Ondanks de waslijst aan geblesseerden, was de ploeg toch dominant. Roda stelde vooral teleur al was Hadouir erg dicht bij een doelpunt.

De middenvelder van Roda JC haalde in de eerste helft knap uit, maar zijn schot strandde op de lat. Voor het overige waren de aanvalsimpulsen van de Limburgers erg pover. De ploeg van Harm Van Veldhoven beperkte zich vooral tot verdedigen en kwam er in aanvallend opzicht moeilijk uit.

Vlak voor rust beslechtte Nourdin Boukhari eigenlijk het duel. De aanvaller kopte een hoekschop van Reuser in de verre hoek binnen.

Vlak na de pauze werd de opdracht van Roda er alleen maar moeilijker op. Davy de Fauw kreeg rood nadat hij met twee benen inging op de enkels van Reuser.

NAC had de wedstrijd vervolgens moeten beslissen, maar deed dat niet. Hierdoor bleef het spannend tot het einde, ook al zorgde Roda nauwelijks voor dreiging.

NAC boekte zo zijn eerste overwinning sinds 20 december en klimt hierdoor op naar de achtste plaats. Voor Roda worden de problemen met de week groter. De afstand met nummer 15 ADO bedraagt inmiddels al vier punten. (AN)