Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
Ondanks twee Belgische doelpunten geen zege AZ
Jimmy Wouters

Na elf zeges op rij, heeft AZ bij PSV punten laten liggen. De Alkmaarders kwamen 0-2 voor, maar Koevermans bracht met een laat doelpunt alsnog de stand in evenwicht.

AZ en PSV maakten er in het Philipsstadion een pittig duel van. Er werd veel strijd geleverd en de ruimtes werden beperkt gehouden. AZ kon zich hier het beste aan aanpassen en was van het begin af aan dominant.

Al na twaalf minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Het was Gill Swerts die aan de eerste paal hard een corner van Schaars in doel kopte. Na 29 minuten zag het er voor de bezoekers helemaal goed uit nadat De Zeeuw een penalty versierde. Hij nam zelf de penalty, maar zag zijn inzet door doelman Isaksson gekeerd worden. Gelukkig voor de Alkmaarders was Maarten Martens bij de pinken en kon hij in de rebound de Zweedse doelman verschalken.

PSV kon hier in de eerste helf weinig tegenover zetten. De Eindhovenaren probeerden, wel te voetballen, maar aan de zestien liep het telkens mis.

Na de pauze kwam de thuisploeg dan een stuk beter voor de dag. Al vrij snel in de tweede periode bracht Koevermans zijn ploeg terug in de wedstrijd. AZ was even van slag en opnieuw Koevermans kreeg een uitstekende kans. Ditmaal zag de oud-speler van AZ zijn inzet niet tegen de touwen eindigen.

AZ stelde echter snel orde op zaken en hield de deur achterin goed gesloten. PSV had hier geen antwoord op en leek opweg naar een nieuwe nederlaag. In de slotfase maakte Koevermans echter uit het niets de gelijkmaker. De bonkige spits draaide zich fraai om zijn directe tegenstander heen en schoot het leer hard voorbij doelman Romero

Het puntenverlies doet niets aan de klassering van AZ. De Alkmaarders blijven autoritair koploper met 57 punten, maar zien FC Twente naderen tot op negen punten. PSV telt voorlopig 42 stuks en dat zijn er evenveel als Ajax. (AN)