Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Jan Breydel
Genk op een diefje voorbij Club Brugge
Anthony Van der Planken

Club Brugge kan de titel wellicht definitief vergeten. Blauw-zwart verloor thuis met 0-2 van Racing Genk en staat nu negen punten achter op Standard.

Nochtans was de thuisploeg 90 minuten lang de betere. Club startte furieus en was heel dicht bij de 1-0, maar op het kwartier kwam Genk ook eens piepen en was het meteen raak. Het was Stein Huysegems die op de counter de 0-1 aantekende.

Club was even van slag, en bijna werd het zelfs 0-2, maar Nemec kopte over. De thuisploeg herpakte zich echter al gauw, zette druk naar voren, maar het aantal kansen was schaars. Bovendien werd Club Brugge niet gediend door de scheidsrechter, die weigerde de bal op de stip te leggen na een fout op Nabil Dirar.

Na de rust kwam Club opnieuw het best uit de kleedkamers, met al vroeg een goede kans voor Mohamed Dahmane, maar andermaal stootte de thuisploeg op een goede counter van Genk. Jelle Vossen kopte en de bal belandde via de arm van Nemec in de netten. 0-2, Club Brugge opnieuw koud gepakt.

Toch bleef blauw-zwart duwen, zeker toen Vossen na twee gele kaarten in evenveel minuten mocht gaan douchen. Club Brugge domineerde -70% balbezit-, maar creëerde te weinig grote kansen, want Genk verdedigde sterk en Verhulst stond goed te keepen.

Het bleef zo 0-2, een wel heel gevleide zege voor een uiterst efficiënt Genk, dat zo een uitstekende zaak doet en weer op één punt van Club Brugge komt. Blauw-zwart kan de titel nu definitief vergeten, de kloof met koploper Standard en runner-up Anderlecht lijkt te groot.