Speeldag: Speeldag 23
Stadion: De Goffert
Vandenbussche's fout kost Heerenveen punten
Jimmy Wouters

Heerenveen heeft kostbare punten verloren op het veld van NEC. De ploeg was de betere, maar moest mede door een fout van Vandenbussche vrede nemen met een 1-1-gelijkspel.

De Friezen waren voor rust goed begonnen in de Goffert. De ploeg speelde fris en agressief en profiteerde van de ruimte die NEC weggaf. Het duurde dan ook niet lang alvorens de bezoekers op voorsprong kwamen.

Na vier minuten voetballen ontsnapte Beerens aan de rechterflank en kon hij met een mooie voorzet Viktor Elm bedienen die vervolgens met het hoofd het eerste doelpunt op het bord zette. Heerenveen kreeg vervolgens nog enkele uitstekende kansen, maar verzuimde de score verder uit te diepen.

NEC, dat al lang blij was dat het slechts 1-0 was, ging toch nog met een gelijke stand rusten. Vlak voor de pauze beging Brian Vandenbussche een onnodige overtreding op Tim Janssen. Youssef El-Akaoui nam vervolgens het geschenk in ontvangst door de penalty feilloos om te zetten.

Met die 1-1 was het wedstrijdverhaal eigenlijk verteld. Beide ploegen gingen nog wel op zoek naar het winnende doelpunt, maar toonden zich bijzonder onmondig voor doel. (AN)