Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Gelredome
Castro gaat met Roda mee ten onder
Jimmy Wouters

Vitesse heeft de degradatie volledig van zich afgespeeld. De Arnhemmers zetten hun goede reeks voort door Roda JC met 3-0 te verslaan. Het is nu al de zesde wedstrijd op rij dat Vitesse niet meer verloor.

Na twintig minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Na zestien minuten gleed Roda-doelman Bram Castro ongelukkig uit en schoot hij de bal dom in de voeten van Dalibor Stevanovic. Die nam het geschenk dankbaar in ontvangst en bracht zijn ploeg op voorsprong.

Nauwelijks vijf minuten later kon Sebastien Sansoni ongehinderd aan de tweede paal het tweede Arnhemse doelpunt tegen de netten schuiven.

De voorsprong was overigens verdiend, want een zwalpend Roda kwam amper in het stuk voor. Ook na de dubbele achterstand konden de Limburgers geen vuist maken. Omdat Vitesse niet meer doordrukte, was er dan ook lange tijd niet veel te beleven.

Vitesse bleef baas en besliste vijfentwintig minuten voor tijd de wedstrijd dan definitief. Het was Hofs die volledig vrijstaand voor het eerste kopbaldoelpunt van Vitesse kon zorgen.

Met deze overwinning telt Vitesse nu 29 punten, waardoor de ploeg het degradatiegevaar definitief lijkt weggespeeld te hebben. Roda blijft na vier nederlagen op rij zestiende met achttien punten. (AN)